Aanmelden, overleg of kennismaken
coach [at] marjolijnpeters.nl
Lees mijn tips online of ontvang ze zelf

Workshop Innerlijk Kind

Omdat je de moeite waard bent.

Centraal staan zien, voelen, beleven, uitproberen en combineren van resultaten en ervaringen. Je krijgt praktische informatie en vaardigheden mee naar huis. Tijdens eerdere workshops rondom dit thema kwamen deelnemers tot het inzicht dat ze de moeite waard zijn.

Het thema per bijeenkomst is:

TIP: Neem een schrift mee waarin je al je nieuwe inzichten en ontdekkingen een plek geeft. Tijdens de workshop Innerlijk Kind werken we met andere oefeningen dan tijdens de Workshop Spetterend HB.
Direct aanmelden of een vraag stellen.

Bijeenkomst A - Wie ben ik, wat is mijn kern?
Aan de hand van een eenvoudige, maar diepgaande oefening gaan we op zoek naar wie je bent en wat jouw kern is. Daarbij kan je denken aan jouw positie, jouw rol, jouw taak, jouw bijdrage, enz. De oefening geeft inzicht in onderliggende en onbewuste emoties.

Bijeenkomst B - Hoe communiceer ik met anderen?
De Transactionele Analyse (TA) vertelt ons over drie Ego-posities (Ouder, Volwassene en Kind). De opvoeding die je kreeg van jouw ouders is voor een groot deel bepalend voor welke Ego-positie je tot nu toe het meeste gebruikt. Door je bewust te zijn vanuit welke Ego-positie je praat kan je een gesprek positief beïnvloeden, zonder manipulerend te zijn. Vanaf nu kan je kiezen hoe je jezelf neer wilt zetten tegenover de ander.

Bijeenkomst C - Stilstaan bij wat jullie nodig hebben
Tijdens de eerste twee bijeenkomsten is er al zoveel in beweging gekomen, dat het nu prettig is om even stil te staan bij die veranderingen. Vaak komen er vanzelf vragen boven. We hebben vanavond alle tijd om bij die vragen stil te staan en daarmee aan de slag te gaan.

Bijeenkomst D - Magisch kind, speels kind en gekwetst kind
We zijn allemaal opgegroeid bij ouders die hun best voor ons deden. En natuurlijk lukte dat bij de één beter dan bij de ander. Vandaag gaan we aan de slag met ons magische kind, ons speelse kind en ons gekwetste kind. Als volwassene heb je de patronen die je als kind ontwikkelde niet meer nodig.

Bijeenkomst E - Vragen stellen mag
Je krijgt de mogelijkheid om je ouders die vragen te stellen die je nooit hebt mogen (of durven) stellen. Het is niet nodig om je ouders mee te nemen of ze te vertellen dat je dit gaat doen.

Bijeenkomst F - Stilstaan bij wat jullie nodig hebben en afronden
We hebben vandaag alle tijd om aandacht te besteden aan de laatste vragen en alle ervaringen tot een geheel te maken. Zodat jullie alle nieuwe kennis en vaardigheden tot een geheel kunnen maken.

Na de workshops heb je meer contact met je Innerlijk Kind.

Je staat steviger in je schoenen. Je weet waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Je weet hoe die keuzes je beïnvloed hebben. Je weet welke keuzes je voortaan anders gaat maken. Je bent weer in contact gekomen met jezelf en je intuïtie. Dat maakt je krachtiger en vrijer en dat geeft ruimte. In je schrift lees je over de stappen die je hebt gezet en de inzichten die je hebt opgedaan. Als je het fijn vindt kan je de opdrachten mee naar huis nemen.

Praktische informatie

De workshop kan zowel op individuele basis als in groepsverband worden gevolgd.
Om het overzichtelijk te houden en vergissingen van mijn kant te voorkomen, vind je verdere informatie bij Agenda & Tarieven.

 

top