Aanmelden, overleg of kennismaken
coach [at] marjolijnpeters.nl
Lees mijn tips online of ontvang ze zelf

Schrijfdans

Op een creatieve manier werken aan een leesbaar handschrift.

Ontspannen en vloeiend schrijven

Leren schrijven begint al zodra je 'iets' vasthoudt en daarmee je eerste lijn op papier zet. Vaak heb je dan een wasco krijtje of een dikke stift vast, dat is wel zo fijn en passend bij je motoriek. Naarmate je groeit oefen je steeds meer met je motoriek en merk je dat je met steeds dunnere en meer kwetsbare materialen kunt werken.

Bij Schrijfdans volgen we deze ontwikkeling. De oefeningen doe je met materialen die passen bij je motoriek en worden begeleid met speciaal daarvoor geschreven muziek en liedjes. Zo werken zoveel mogelijk onderdelen van je lijf samen, bij het ontwikkelen van je eigen handschrift.

Bij de jongste kinderen werken we bijvoorbeeld met wasco krijtjes, scheerschuim, verf en maken daar figuren mee en tekeningen in. Voor oudere kinderen wordt er steeds gekozen worden voor materialen die passen bij de oefening en de motorische ontwikkeling. Dit zie je ook terug in de gemaakte tekeningen. Bij de kleuters wordt er op grote vellen papier gewerkt, bij de kinderen in groep 7/8 worden vellen A4 papier versierd met tekeningen, borders en randen.

Schrijfdans speciaal voor jou

Als je komt voor Schrijfdans, dan gaan we de eerste keer kijken hoe ver jouw motoriek al ontwikkeld is. Welke materialen vind je het prettigste, hoe groot of klein en hoe rond of hoekig is jouw handschrift? Op basis daarvan kan ik een inschatting maken van het aantal afspraken dat we nodig hebben om je te helpen. Het effect van mijn ondersteuning kan je vergroten door thuis verder te oefenen met de dingen die we tijdens de afspraken hebben gedaan. Maar dus gerust zoveel mogelijk Krongelidong-dieren, ontwerp en herhaal zoveel mogelijk 'versier-randjes' en vergeet vooral ook niet om lekker veel te tekenen (op papier, maar bijvoorbeeld ook buiten in het zand).

top