Amersfoort
0616946704
coach [at] marjolijnpeters.nl
Corona maatregelen

Problemen met teamleider.

Situatie

Chris werkt nu drie jaar voor deze werkgever. Hij heeft altijd met plezier gewerkt en zijn ideeën kunnen delen met zijn collega's. Sinds vier maanden is er een nieuwe teamleider en Chris gaat met steeds meer tegenzin naar zijn werk.

Eerste stap

Ons eerste gesprek is een intakegesprek. We onderzoeken wat er precies aan de hand is. Chris heeft deze vraag: Waarom kan ik niet praten met de nieuwe teamleider? Alles wat ik zeg begrijpt hij verkeerd. Tijdens de intake wordt duidelijk dat er meer aan de hand is. Chris twijfelt aan deze functie, vindt hij dit werk wel leuk? En de nieuwe teamleider doet hem toch ook wel erg aan zijn vader denken. Die was ook altijd zo duidelijk en stellig. Chris ergerde zich daaraan en als kind verzette hij zich daartegen. En soms nog wel.

Op onderzoek

Tijdens de individuele gesprekken die volgen krijgen we boven tafel wat er in het gezin van Chris heeft gespeeld. Waarom hij zich zo heeft gestoord aan zijn vader en wat dat voor impact op hem heeft gehad. Het is voor Chris moeilijk om te ervaren dat zijn privé ervaringen zoveel invloed hebben op zijn werkbeleving. Dat wil hij niet, juist daarom vertelt hij op zijn werk zo min mogelijk over zijn privéleven.

Chris besluit om het gesprek aan te gaan met zijn vader en zijn teamleider. Hij ziet er tegenop, hij vraagt om dat samen voor te bereiden en dat doen we. Chris weet nu wat hij tegen beiden wil zeggen en hij raapt al zijn moed bij elkaar.

Het resultaat

Als we elkaar weer spreken dan vertelt Chris dat hij een moeizaam gesprek heeft gehad met zijn vader. Het gesprek met zijn teamleider heeft hem positief verrast. Er is nu meer begrip over en weer en er zijn duidelijke afspraken gemaakt. De sfeer op kantoor is duidelijk verbeterd.

WOWcoaching & opstellingen
Mookhof 3, 3826KB AMERSFOORT
0616946704 | coach [at] marjolijnpeters.nl
Ook te volgen op Facebook

Copyright © 2007