Amersfoort
0616946704
coach [at] marjolijnpeters.nl
Corona maatregelen

Vandaag begeleid ik twee familieopstellingen.

Vandaag verzorg ik twee workshops familieopstellingen tijdens de Dag van de Hoogbegaafdheid. Truus du Maine (Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid) gaat mee als rechterhand. We verzamelen al vroeg onze spullen en rijden naar Lent, vlakbij Nijmegen.

De sfeer groeit met het aankomen van de diverse workshopgevers en standhouders. Het belooft een mooie dag te worden. Het is uiteraard leuk om de onderlinge contacten weer op te halen en nieuwe contacten te leggen.

Zelf ook langs de informatiestands

Voordat het programma echt van start gaat neem ik nog even de tijd om de stand van Denkspellen Expert te bezoeken. Ik ga straks in ieder geval naar huis met vier nieuwe spelletjes; een puzzelbal, drie vrachtauto’s met lading, een weg die gelegd moet worden met bijbehorende opdrachten en een 3d spelletje patronen leggen.

Workshop één - Voelen en Ervaren, inzichtgevende oefeningen

We beginnen met contact maken met de energie van onszelf en van de andere aanwezigen. En we bouwen dat stapje voor stapje uit tot een dieper niveau. De aanwezigen komen tot de ontdekking dat je veel van anderen voelt en dat dat bijdraagt aan je eerste indruk. Dat je door open te staan voor wat je voelt ook jezelf kunt beschermen is voor veel mensen een eye-opener. Dat is handig!

De oefeningen die we doen:

  1. Hele groep op volgorde van leeftijd laten gaan staan.
  2. Hele groep op volgorde van reistijd laten gaan staan.
  3. Links/ rechts naast elkaar gaan staan. Wie is groot/ klein? Voelt het warm/ koud? Enz.
  4. Tegenover elkaar gaan staan, elkaars houding en positie innemen. Wat voel je?
  5. Tijdlijn laten lopen door een representant (baby-kind-tiener-volwassene)

Ter afsluiting komen we samen in een kring. We bespreken elkaars ervaringen. Als oefening voor thuis geef ik mee: Zet een stoel neer op de plek waarvan jij denkt dat hoogbegaafdheid daar staat. Bepaal je eigen positie ten opzichte van deze hoogbegaafdheid. Voel wat er met je gebeurt. Waarom is iets makkelijk/ moeilijk? Voelt het warm/ koud? Mag het wel/ niet?

Workshop twee - een familieopstelling met thema HB

Eén van de aanwezigen krijgt de kans om een familieopstelling te doen. Een aantal mensen heeft die ochtend voor het eerst kennis gemaakt met opstellingen, zij willen nu graag een complete opstelling ervaren. Het is leuk om hen terug te zien bij deze tweede workshop. Van de mensen die alleen bij deze workshop aanwezig zijn ken ik maar één gezicht. Geen achtergrondinformatie dus bij deze opstelling. Dat is fijn, het helpt de aanwezigen om te zien dat je een opstelling volledig vanuit je intuïtie kunt doen en begeleiden.

Er zijn diverse mensen met een vraag, we bepalen via loting met welke vraag we gaan werken. Eén van de mannelijke aanwezigen is degene die getrokken wordt. Hij vertelt kort iets over zijn achtergrond en we kiezen de representanten. De vraag waarmee we werken is: inzicht te krijgen in de oorzaak voor de onrust binnen het systeem en rust te brengen in het systeem. De opstelling heeft een diepe werking, er is duidelijk veel onrust en als eenmaal de oorzaak helder wordt slaan de representanten een zucht van verlichting. Daarna herstellen we de orde binnen dit systeem en ronden we de opstelling af.

De vraagsteller gaat na deze workshop eerst even pauze houden en daarna nog naar een andere workshop. Aan het einde van de dag spreek ik hem nog even. Hij ziet er al veel rustiger uit, zijn gezicht is zachter geworden en hij praat op een andere manier over zijn systeem van herkomst en zijn positie daarin. Wat een verandering is er zichtbaar! En dat al na enkele uren.

WOWcoaching & opstellingen
Mookhof 3, 3826KB AMERSFOORT
0616946704 | coach [at] marjolijnpeters.nl
Ook te volgen op Facebook

Copyright © 2007