Amersfoort
0616946704
coach [at] marjolijnpeters.nl
Corona maatregelen

'Hoe dan?'

Situatie 

Tijdens coachingsgesprekken komen we soms tegen dat het belangrijk is om 'meer voor jezelf te gaan staan, grenzen aan te geven, jezelf meer zichtbaar te maken'. Vaak is de reactie op die ontdekking er één van vertwijfeling... “Hoe doe ik dat?”

En ik kan me die reactie zo goed voorstellen. Het was namelijk ook mijn reactie toen dit tegen mij werd gezegd. Het klinkt zo makkelijk, maak jezelf meer zichtbaar. Maar, wat is dat, meer zichtbaar zijn? Is dat voor iedereen hetzelfde? Wat bet ekent het voor mij?

Eerste stap

Ik keek terug op mijn leven en loopbaan tot dan toe. Wat waren voor mij de activiteiten die ik leuk vond, welke taken deed ik graag, welke taken gingen me makkelijk af, welke taken vond ik vervelend om uit te voeren? Wat betekenden de mensen om mij heen voor mij? Wie kwam ik tegen in mijn functies waar ik iets voor kon betekenen? Ik ging aan de slag met mijn Kwaliteiten, Valkuilen, Allergieën en Uitdagingen.

Zo kreeg ik op een rijtje wat me inspireerde, welke contacten voor mij waardevol waren en welke kwaliteiten ik daarbij kon en kan inzetten. Ik ging mijn contacten op een andere manier zien en waarderen. Ik besloot een nieuwe werkplek te zoeken, een plek waar ik mezelf nog meer kon laten zien, waar ik niet alleen met mijn praktische kennis maar ook met mijn kwaliteiten en vaardigheden aan de slag kon. Ik besloot om een opleiding te gaan volgen en een eigen praktijk op te richten.

Op onderzoek

Tijdens de opleiding tot professioneel Coach hebben we natuurlijk veel op elkaar geoefend, zo kwam ik er steeds meer achter wie ik ben en waar ik voor sta. De vraag waarmee dit allemaal begonnen was; “Hoe maak ik mezelf meer zichtbaar?” werd beantwoord. Ik kwam dichter bij mezelf, ik ontdekte nog meer waar ik voor sta, wat ik belangrijk vind en hoe ik dat vorm wil geven.

De antwoorden die ik zocht heb ik gevonden door bijvoorbeeld aan familie, vrienden, studiegenoten en collega’s te vragen hoe zij dat doen, jezelf zichtbaar maken en voor jezelf gaan staan. Ik kreeg verschillende tips. Bijvoorbeeld schrijf al je kwaliteiten op, vraag mensen die je goed kennen om kwaliteiten van je te benoemen, schrijf een blog, ga workshops verzorgen en maak een bladzijde op je website waarop je vertelt over jezelf. Vaak gingen ze ook spontaan vertellen wat ze bij mij zagen als mijn kracht en sterke punten. Ik heb veel gehad aan deze gesprekken. Maar, ik voelde ook dat er nog iets ‘onder’ mijn vraag lag. Er was nog ‘een laag’ niet aangeraakt.

De verdieping heb ik gevonden in familie- en verlangenopstellingen. De opstellingen hebben me geholpen om persoonlijke thema’s uit te werken. Om antwoorden te vinden op de vragen die ik wel voelde, maar niet altijd kon benoemen.

Het resultaat

Als iemand mij de vraag stelt “Hoe doe ik dat, mezelf zichtbaar maken?” dan is mijn antwoord:

De truc is om niet bij het resultaat te beginnen, maar bij de bron. Je kunt jezelf pas zichtbaar maken als je weet wie je bent. Begin daarom met onderzoeken wie je authentieke ik is. Als je weet wie je bent, wat je drijft, wat je in huis hebt en wat je wilt betekenen, dan zal de manier waarop je in het leven staat veranderen. Je zult je leven zo gaan inrichten dat je vanzelf meer zichtbaar wordt.

Stop alle tijd, energie en moeite die je nu stopt in jezelf zichtbaar maken in een ontdekkingsreis naar jezelf. Onderzoek jouw authentieke IK. Want, als je weet wie je authentieke IK is dan is jezelf zichtbaar maken makkelijker dan het nu lijkt. Het gaat echt vooral om contact maken met jezelf, daar trots op zijn en daar voor gaan staan. En dat aan de buitenwereld laten zien.

Ervaar je dat als onwennig, kwetsbaar? Onwennig kan het zeker zijn, maar oefening baart kunst. Als je jouw kwetsbaarheid kunt laten zien aan anderen, dan toon je je ware ik en niet langer een masker. De ander kan zich herkennen in jouw ‘ware verhaal, je ware ik’. Je zult contact gaan leggen op een ander niveau. En dat heeft al velen een gevoel van rijkdom gegeven. De rijkdom om jezelf te mogen zijn, om een plek te hebben waar je gezien en gewaardeerd wordt voor wie je werkelijk bent.

WOWcoaching & opstellingen
Mookhof 3, 3826KB AMERSFOORT
0616946704 | coach [at] marjolijnpeters.nl
Ook te volgen op Facebook

Copyright © 2007