Amersfoort
0616946704
coach [at] marjolijnpeters.nl

'Lyn' onderzoekt wat het is dat haar succes blokkeert.

Situatie 

Lyn is al eerder geweest voor een opstelling, met als thema: onrust in mij. In die opstelling hebben we gewerkt aan het helder maken van de familiepatronen. Welke interacties zijn er en welke uitwerking hebben die op de betrokkenen?

Duidelijk werd dat er een zware belasting is bij de ouders van Lyn. We hebben toen gewerkt met Lyn en haar relatie met haar vader. Hij had een grote drang naar vrijheid (wilde heel graag een beroep met veel vrijheid en veel reizen), gecombineerd met hard werken en afsluiten van zijn eigen gevoel. Lyn heeft dat patroon overgenomen. Ze werkt heel hard, verdient daar haar geld mee en heeft tegelijkertijd een grote behoefte aan een stil plekje. Een beeld dat ze steeds ziet is dat ze op een veranda zit, in een schommelstoel en kijkt naar een prachtige zonsondergang. En dan komt er weer de onrust, de drang om te werken, in actie te komen en een afsluiten van gevoel, veel contact met ratio. 

Eerste stap

Aan het einde van de opstelling was Lyn in contact met haar gevoel en kon ze tegelijkertijd snappen welke impact deze patronen op haar hebben gehad. Hoe ze haar keuzes rondom haar carrière hebben beïnvloed. En er kwam ook het besef dat ze dit als voorbeeld heeft geleefd voor haar kinderen.

Op onderzoek

Lyn komt daarom terug voor een volgende opstelling, met als thema: Hoe kan ik mijn succes waarmaken met behulp van mijn eigen capaciteiten en vermogens? Lyn heeft behoefte aan overzicht en helderheid. Ze zou graag aantekeningen maken tijdens haar opstelling. We werken met plaatsmarkeringen. We gebruiken gekleurde vellen A4papier om aan te geven waar een betrokkene staat in de ruimte. Lyn kiest steeds een kleur en plaatst die persoon dan in de ruimte. Ze noteert steeds op het papier (op iedere persoon die ze plaatst) wat er in haar opkomt of welk gevoel ze ervaart. Als we verder in de opstelling komen dan is weer de zware belasting vanuit het verleden duidelijk voelbaar en zichtbaar. Er zijn veel representanten/ vellen papier geplaatst.

Zichtbaar wordt nu ook iets anders; volledig onbewust heeft Lyn de kleuren gekozen, er wordt een patroon duidelijk. De kleuren die ze heeft gekozen geven aan waar nog veel energie is waar te nemen. Op die plekken wordt de rust verstoord in haar familie van herkomst en dat heeft impact op Lyn, haar mogelijkheid succesvol te zijn en zo blijkt, ook op haar gezin.

Er is één persoon als representant aanwezig. Daar hebben we bewust voor gekozen. Deze persoon gaat op een aantal plekken in de opstelling staan, op een aantal vellen papier. Ze geeft informatie over wat ze daar voelt en waarneemt. Lyn vindt het fijn om zelf ook een aantal van die plekken in te voelen, te voelen wat welke energie er bij die persoon is. Zo vallen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plek. Lyn krijgt helderheid en zakt steeds meer in haar gevoel. De druk om te onderzoeken en te presteren wordt minder. De vellen papier liggen in een golfbeweging in de ruimte, als een omgekeerd vraagteken. Aan het einde, als het ware bij de ‘punt’ onder het vraagteken, draait de golfbeweging zich om, daar is nog veel om te onderzoeken. En de letterlijke plek waar de omdraaïing plaatsvindt is het enige vel papier met een afwijkende kleur ten opzichte van alle anderen. Hier ligt het omslagpunt, de doorbraak begint hier. Het blijkt één van de kinderen van Lyn te zijn.

Midden in de ‘punt’ ligt een vel papier waarop we lezen: hier sta ik in mijn kracht. Lyn gaat op die positie staan en voelt zich sterk en stevig worden. Hiervandaan kan ze de hele opstelling (familie) overzien en heeft ze direct zicht op haar succes en haar gezin. Ze ziet en voelt verbinding met haar succes, haar capaciteiten en mogelijkheden. Ook voelt ze verbinding met haar man en kinderen. Lyn kan goed voelen dat ze op deze plek, waar ze in haar kracht staat, de oplossing ligt. En ze ziet ook heel duidelijk het punt waar de doorbraak kan plaatsvinden, kan gebeuren. 

Het resultaat

Ze voelt: Als ik in mijn kracht sta, dan komt er rust. En dat alleen al geeft haar rust. Ze hoeft zich niet meer bezig te houden met haar familie en de belasting die daarvandaan naar haar gezin komt. Daar heeft ze al veel aan gewerkt, daar is al veel opgelost. Nu ligt de nadruk op haar eigen kracht, haar eigen succes en haar gezin, haar man en hun kinderen.

WOWcoaching & opstellingen
Mookhof 3, 3826KB AMERSFOORT
0616946704 | coach [at] marjolijnpeters.nl
Ook te volgen op Facebook

Copyright © 2007