Aanmelden, overleg of kennismaken
coach [at] marjolijnpeters.nl
Lees mijn tips online of ontvang ze zelf

Oudercursus Hoogbegaafd!

Hoogbegaafd zijn is minder makkelijk dan het voor veel mensen lijkt.

Ken je deze reacties?

Jou komt alles vanzelf aanwaaien, jij hoeft er geen moeite voor te doen. Snap je dat niet? Je was toch zo slim! Als ouder heb je het lekker makkelijk, jouw kind snapt tenslotte alles... Pfff, opscheppers.

In de praktijk is het een stuk weerbarstiger! Deze cursus is voor jou bedoeld als je op zoek bent naar praktische informatie rondom het thema hoogbegaafdheid. 

Wat je in ieder geval zou moeten weten over hoogbegaafdheid

Ook als ouders van een hoogbegaafd kind heb je de zorg voor je kind en zijn of haar ontwikkeling tot volwassene. Je merkt dat je kind sommige situaties lastig vindt en je wilt je kind daar graag in ondersteunen. Tijdens deze oudercursus wordt theorie gecombineerd met praktijk.

De cursus

Bijeenkomst A - Hoogbegaafdheid, een inschatting maken
Je leert de kenmerken van hoogbegaafdheid kennen. Aan de hand van praktische vragenlijsten krijg je een indruk van jouw eigen kind(eren).

Bijeenkomst B - Hoogbegaafdheid wordt vaak aangezien voor iets anders (misdiagnose)
Waar gaat het mis en waar kan je zelf op letten.

Bijeenkomst C - Denkstrategieën
We gaan onder andere aan de slag met het verschil tussen een fixed-mindset en een growth-mindset.

Bijeenkomst D - Hoogbegaafdheid op de basisschool
Hoe herken je onderpresteren en andere 'valkuilen' van hoogbegaafdheid bij jezelf en je kind.

Na deze cursus

Ben je in staat om van je eigen kind in te schatten of het wel of niet hoogbegaafd is. Je begrijpt je kind beter als het gaat om een 'scheve ontwikkeling' van sociaal emotionele en cognitieve vaardigheden. En je kunt hierover een inhoudelijk gesprek voeren met de interne begeleider of zorgcoördinator op school of een externe begeleider.

Praktische informatie

De workshop kan zowel op individuele basis als in groepsverband worden gevolgd. Kijk bij Agenda & Tarieven voor verdere informatie.

 

top